Dakisolatie

Het grootste warmteverlies in een woning wordt veroorzaakt door een slecht geïsoleerd dak. Warme lucht stijgt immers en vindt steeds zijn weg naar buiten via spleten en kieren van slecht geïsoleerde daken.

Je geld vliegt dus letterlijk weg via je dak want alle warmte die je langs die weg verliest dient je verwarmingsinstallatie opnieuw aan te maken, wat je energiefactuur snel doet stijgen.

PUR wordt eenvoudig en effectief aangebracht tegen de binnenzijde van daken en wanden. De naadloze schuimlaag volgt alle contouren van het oppervlak en hecht zich vast op alle materialen en ondergronden. Gespoten PUR-isolatie beschermt tegen koude, hitte, vocht en tocht. Dat maakt het de perfecte isolatie voor je dak.

Eigenaardig genoeg is het aantal woningen in België zonder dakisolatie nog steeds zeer hoog. Naar schatting 1,35 miljoen gezinnen vinden het blijkbaar niet erg dat zij handenvol geld laten wegvliegen. Een degelijke dakisolatie kan er nochtans voor zorgen dat je aardgasverbruik gemiddeld met 700 m3 per jaar vermindert. Dit betekent al snel een besparing van bijna 30% op je totale energiekost.

Bekijk ook eens deze video:

EFFICIËNTE ISOLATIE

De ‘klassieke’ dakisolatie met glaswol of rotswol levert pas een efficiënte isolatie op bij een dikte tussen de 12 en 20 cm. Het plafond van je zolder verlaagt uiteraard met dezelfde afstand. Daarom kies je beter voor een gespoten dakisolatie. Een isolatie met polyurethaan-schuim (PUR) neemt immers minder plaats in aangezien het minder dik aangebracht dient te worden dankzij de betere isolatieprestaties. Dankzij de klevende eigenschap van PUR wordt je dak bovendien met één naadloze, waterdichte isolatiemantel afgedicht, zonder risico op spleten en kieren, die koudebruggen, condensatie en vochtplekken tot gevolg hebben.

ZOLDERISOLATIE

Indien je je zolder niet als leefruimte gebruikt kan een bijkomende efficiënte isolatie gerealiseerd worden door het isoleren van de zoldervloer. Daardoor kan de warmte niet ontsnappen uit de onderliggende kamers.

ISOLATIEPREMIES

Er bestaan een veelvoud aan beschikbare energiepremies voor dak isoleren. Het is meer dan ooit zinvol om te isoleren! De investering in een isolatie project is daardoor tot een minimum herleid. Belangrijk is om ervoor te zorgen dat je investering loont en dat de isolatie efficiënt uitgevoerd wordt.