Spouwmuurisolatie

Bij elke nieuwbouwwoning wordt de spouw tegenwoordig voorzien van de geschikte isolatie. Eigenaars van oudere woningen, waar deze isolatie niet aangebracht werd, hoeven echter niet te wanhopen.

Indien je woning een spouw heeft van minimaal 3 cm kan deze perfect na-geïsoleerd worden met Polyurethaan-schuim (PUR). Zelfs bij nieuwbouwwoningen wordt deze techniek meer en meer toegepast omwille van praktische redenen (snelheid en eenvoud van uitvoering).

Boorpatroon bij spouwmuurisolatie

Om er voor te zorgen dat dit correct uitgevoerd wordt laat je dit werk best over aan specialisten. Een specialist beschikt over een ruime ervaring op het vlak van na-isoleren van muren en heeft professionele en uiterst ervaren techniekers in dienst die deze taak tot in de puntjes verzorgen.

Een voorafgaande inspectie van de spouwmuur is essentieel om een diagnose te stellen en een specifiek boorpatroon op te stellen om de gevel langs kleine (12 mm diameter) gaten te isoleren. Hierdoor slagen ze erin elke kier, naad of opening perfect op te vullen, wat kan resulteren in een besparing van meer dan 25% op je verwarmingsfactuur. Lees verder over spouwmuurisolatie.

Isolatiepremies

Dankzij de veelvoud aan beschikbare energiepremies voor de spouw is het meer dan ooit zinvol om te isoleren! De investering in een project voor isolatie is daardoor tot een minimum herleid. Zorg er echter voor dat je investering loont en dat de isolatie effici├źnt uitgevoerd wordt.