Vochtige muren

Wat vocht in huis doet is niet altijd zomaar te zeggen. Er kunnen verschillende oorzaken zijn en soms wordt het probleem ook veroorzaakt door een combinatie van factoren.

Vaak zien we dat het probleem ligt bij opstijgend grondvocht dat vanuit de ondergrond in de muren dringt. Dit kan ook meteen de oorzaak zijn van vochtproblemen in kelders.

Andere oorzaken

Soms is er sprake van vochtdoorslag, doordat neerslag in de buitenmuren kan komen en uiteindelijk ook tot uiting komt op de binnenmuren. Condensatievocht kan het beste opgelost worden door het installeren van een mechanisch ventilatiesysteem in combinatie met verwarming van de lokalen.

Een vochtige woning: wat nu?

Vochtige muren zijn een vervelend probleem in huis. Het kan zijn dat je het probleem pas opmerkt wanneer er schimmelvlekken of natte plekken te zien zijn.

Als je een bestaande woning wilt kopen, is het verstandig om een expert mee te nemen die kan oordelen in welke mate er sprake is van een vochtprobleem en hoe dit het beste kan opgelost worden. Lapmiddeltjes zoals een nieuwe laag verf of behang zijn slechts doekjes voor het bloeden. Belangrijk is dat je kiest voor de juiste vochtbestrijding en dat kan alleen als je zeker bent van de oorzaak.